De klanten van AE Systems

De toegang tot een gebouw of de voordeur van een woning is meteen ook het visitekaartje. Zo maken automatische toegangssystemen over de hele wereld het verschil. Wij bieden een specifieke oplossing voor je project. Onze klanten zijn tevreden over de geleverde producten en het gemoedelijke contact. Voor een correcte service op maat sta je bij AE Systems aan de juiste deur.

Geïnteresseerd in onze producten? Vraag een login aan en neem een kijkje in onze webshop. Daar vind je een ruim aanbod aan kwaliteitsproducten van verschillende topmerken. Alles wat je nodig hebt voor een succesvol project. Ook in onze showroom ben je steeds welkom. AE Systems verdeelt de producten enkel aan professionele installateurs, fabrikanten en groothandelaars. Op die manier blijven kwaliteit en service verzekerd.

Meer weten over AE Systems?

Contacteer ons

“Betrouwbare partner uit eigen streek” - Toppoort Dendermonde

Betrouwbare partner uit eigen streek - Toppoort Dendermonde

Toppoort uit Dendermonde automatiseert jaarlijks 100 tot 150 hekken met de Ditec-technologie van AE Systems. Enkele jaren terug vonden de streekgenoten elkaar in een gedeelde drang naar kwaliteit en een sterke focus op service. “We zijn al lang actief in de sector,” zegt de zaakvoerder, “en deze producten voldoen echt aan onze wensen. Meestal werken we met traditionele opbouwmotoren. Soms krijgen we ook de vraag naar inbouw en daarvoor vinden we de juiste oplossingen in het assortiment van AE Systems. Net zoals voor accessoires, zoals klavieren of fotocellen.”

Dat AE Systems in de buurt van Toppoort gevestigd is, heeft zo zijn voordelen voor de toelevering. “Hebben we iets dringend nodig, dan brengt de vertegenwoordiger het soms gewoon naar ons toe. Met zo’n betrouwbare partners werken we graag.”

Partnership van vader op zoon - Desatec

Partnership van vader op zoon - Desatec

Het verhaal van Desatec en AE Systems gaat ruim 20 jaar terug. De eerste samenwerkingen waren nog onder de vlag van Desmet Elektro. Ondertussen is met Alexander Desmet de tweede generatie aan zet binnen familiebedrijf Desatec. In de eigen productiehal maakt Desatec automatische deuren, met de technologie van AE Systems. Ook poorten, hekken en snellooppoorten maken deel uit van hun productgamma.

Alexander: “We hebben een goede verstandhouding. Doordat we de mensen kennen, weten we steeds bij wie we terechtkunnen met vragen. Zo krijgen we meteen gerichte antwoorden. Ook bij nieuwigheden. Bij Desatec volgen we de markt op de voet. Willen we een innovatie implementeren, dan heeft AE Systems het gewoonlijk snel beschikbaar. Een verhaal van samen verder groeien dus.”

“Werken met vertrouwde motoren” - Vanheusden

Werken met vertrouwde motoren - Vanheusden

Toen Serge Vanheusden zijn eigen bedrijf oprichtte, zocht hij dezelfde motoren als hij kende van bij zijn voormalige werkgever. Die vond hij bij AE Systems. Ondertussen bestelt Serge er al enkele jaren zijn poortopeners en automatisatie voor snellooppoorten. “Ze zijn niet de goedkoopste in de markt, maar ik ken de kwaliteit en weet dat ze de meerprijs zeker waard zijn”, benadrukt Serge. “Door te kiezen voor toptechnologie vermijden we problemen nadien. Dat leidt tot tevreden klanten en daar gaan we voor.”

Na 25 jaar in de sector kent de zaakvoerder zijn vak door en door. Toch komen het advies en de expertise van AE Systems nog steeds van pas. “Automatisatie kan, in bepaalde projecten, erg complex zijn. Het hele team denkt en helpt graag mee. Elke oplossing komt met heldere toelichting en een duidelijke offerte. Zo weten we precies waar we aan toe zijn. Offertes komen nog dezelfde of de volgende dag. Dat geldt trouwens ook voor online bestellingen. Uiterlijk binnen de 2 werkdagen wordt alles geleverd. Daar kunnen we op rekenen.”

Topproducten met een betrouwbare service - AG Design

Topproducten met een betrouwbare service

“Ik beschouw Bart, Frederic en Jonas ondertussen eerder als kennissen dan als leveranciers.” De toon is meteen gezet door Michel Van Dijck. Zijn bedrijf AG Design plaatst en automatiseert aluminium poorten op maat. Hun poortleverancier werkte met de technologie van AE Systems. Tijdens een eerste ontmoeting zat het vertrouwen meteen goed. “We bekeken samen de systemen en die zagen er goed uit. Daar plukken onze klanten mee de vruchten van.”

Naast topproducten is een betrouwbare service belangrijk voor zaakvoerder Michel. En daar maakt AE Systems het verschil. “Ze zijn altijd vlot bereikbaar. Zelfs op een feestdag. Door hun goede ondersteuning kunnen wij onze klant de service geven die we beloven. Mensen maken budget vrij voor een hoogwaardige poort. Steeds vaker met automatisatie, in functie van de veiligheid en het gemak. Bij problemen verwachten ze dan ook snelle oplossingen. En terecht.”

Zware motoren voor grote slagbomen op de luchthaven - AMR

Sommige situaties zijn uitdagender dan andere als het op geautomatiseerde toegangspoorten aankomt. Dat weet AMR (Airport Maintenance & Repair) Belgium als geen ander. Het bedrijf uit Melsbroek is gespecialiseerd in toegangssystemen voor cargobedrijven. Vooral voor de grote en zware slagbomen rekent AMR op de krachtige motoren van AE Systems. Bestuurder Alexander Van Assche licht toe.

“De treintjes die de cargo naar de juiste vliegtuigen brengen op het tarmac zijn vrij breed. Daarom moeten onze slagbomen een doorgang van 9 meter hebben. Bovendien zijn deze slagbomen uitgerust met aluminium ‘rokken’ om ongewenste bezoekers buiten te houden. Het gewicht van die ‘rokken’ loopt op. We overbruggen de doorgang met 2 slagbomen en kiezen we voor de automatisatie van AE Systems. De motoren van hun Ditec QIK 80 hebben geen probleem met het intensieve werk.”

Het partnership tussen AMR en AE Systems loopt ondertussen al een 8-tal jaar. Naast de kwalitatieve motoren ziet Alexander nog een belangrijke reden voor de goede samenwerking. “Bart is een echte encyclopedie van poorten”, weet hij. “Hebben we een ander type poort waarvoor automatisatie nodig is, dan steken we snel even de koppen bij elkaar en komen met een geschikte oplossing. En dan komt Bart met veel plezier zelf de materialen leveren.”